عوارض استفاده نمک در غذای نوزاد

عوارض استفاده نمک در غذای نوزاد1

استفاده از نمک در غذای نوزاد برای سلامت کودک بسیار مضر است و بر رشد و تکامل او تاثیر منفی میگذارد. بسیاری از مادران از این موضوع اطلاعی ندارند و درباره عوارض جانبی مصرف نمک یا شکر در سال اول زندگی او آگاه نیستند. نظارت بر میزان نمک داده شده به نوزادان به دلیل رشد کلیه ها و متابولیسم آنها ضروری است که در ادامه عوارض استفاده نمک در غذای نوزاد را توضیح میدهیم.


نمک ترکیبی ضروری است که همه انسان‌ها در رژیم غذایی خود به آن نیاز دارند. میزان مصرف نمک در بزرگسالان بین 2 تا 5 گرم در روز است ولی باید از افزودن نمک به غذای نوزاد اجتناب کنید. شیر یا پوره هایی که در آغاز تغذیه تکمیلی به او می دهید، به طور طبیعی حاوی مقادیر اندکی از نمک می باشند همچنین کلیه‌های در حال رشد نوزاد در این سن هنوز به حد کافی رشد نکرده و قادر به دفع این افزودنی شور مزه از بدن نیست. استفاده از نمک در غذای نوزاد باعث مشکلات نظیر فشار خون بالا در آینده می شود. حتی ممکن است در موارد شدید و نادر، نوزادی که مقدار زیادی نمک مصرف کرده، به مداخلات اورژانسی نیاز پیدا کند.


از چند ماهگی به غذای کودک نمک اضافه کنیم؟

به طور کلی نوزادان زیر 1 سال نباید نمک مصرف کنند چراکه نمک می تواند کلیه های نوزاد را تحت فشار قرار دهد و در آینده باعث مشکلات سلامتی متعددی شود. علاوه بر این، محتوای بالای سدیم در نمک می‌تواند بر ترجیحات طعمی کودک تأثیر منفی بگذارد و باعث شود در آینده تمایل بیشتری به مصرف غذاهای شور داشته باشد. اگر نوزاد خود را با غذاهایی مانند غلات، آب برنج، سبزیجات یا میوه‌های پوره شده تغذیه می‌کنید، نگران مزه آن نباشید؛ چرا که نوزادان جوانه چشایی برای نمک ندارند. از طرفی میزان سدیم موردنیاز بدنشان با شیر تامین می‌شود. شما می‌توانید پس از یک سالگی کودک، کمی نمک به غذای آن اضافه کنید.

توجه به مصرف نمک کودک خود از همان ابتدا، زمینه را برای یک عمر عادت غذایی سالم فراهم میکند.


تغییر طبع و ذائقه نوزاد با خوردن نمک

نوزادان از بدو تولد تفاوتی بین طعم‌های مختلف شیرین و شور قائل نیستند، اما غذاهای پرنمک در آینده ترجیح کودک را به غذاهای شور تقویت میکند و کودک شما غذاهای شور را به غذا کم نمک ترجیح میدهد. حتی با وجود خواص نمک صورتی برای تیروئید کم کار، هنگامی که نوزاد شما به کم کاری تیروئید مبتلا است، نباید از این نمک در غذای او استفاده کنید.


عوارض مصرف نمک در غذای نوزاد:

  • نارسایی کلیه نوزاد به دلیل مصرف نمک
  • پوکی استخوان نتیجه استفاده نمک در غذای نوزاد
  • مصرف نمک زیاد؛ مهم‌ترین دلیل چاقی و کم آبی بدن کودک
  • فشار خون بالا در اثر خوردن نمک در نوزادی

نارسایی کلیه نوزاد به دلیل مصرف نمک:

افزودن نمک به غذای نوزاد احتمال بروز مشکلات و بیماری‌های کلیه را افزایش میدهد. کلیه‌های نوزادان نمیتوانند نمک اضافی را پردازش و دفع کنند. نمکی که غیر از منابع طبیعی (سبزیجات، میوه‌ها، شیر مادر و شیر خشک) وارد بدن نوزاد شود، می‌تواند به کلیه‌های کودک آسیب برساند و باعث سکته مغزی شود. مصرف نمک زیاد برای هر رده سنی بزرگترین دلیل نارسایی کلیه است. به همین دلیل افراد بزرگسال بعد از 50 سالگی نیز باید مصرف نمک را کاهش دهند تا ریسک نارسایی کلیه به حداقل برسد.


پوکی استخوان نتیجه استفاده نمک در غذای نوزاد:

مصرف نمک بیش از اندازه باعث از بین رفتن کلسیم استخوان‌ها میشود و خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد. پوکی استخوان در بین افراد مسن و بزرگسال شایع تر است ولی وجود نمک زیاد در غذای نوزادان و کودکان نیز استخوان‌ها را در این رده سنی مستعد پوکی میکند و خطر ابتلا به این بیماری را در مراحل بعدی زندگی، به ویژه در دختران، افزایش میدهد.


مصرف نمک زیاد؛ مهم‌ترین دلیل چاقی و کم آبی بدن کودکان:

ارتباط مستقیمی بین استفاده از نمک و چاقی وجود ندارد اما مصرف غذاهای شور و پرنمک باعث تشنگی و میزان مصرف مایعات را افزایش میدهد. آمار نشان می‌دهد 31 درصد از مایعات مصرفی توسط افراد 4 تا 18 ساله نوشابه‌های شیرین هستند. این نوشیدنی‌ها منجر به چاقی دوران کودکی می‌شوند. علاوه بر این، خطر دیگری که نمک برای این رده سنی به همراه دارد این است که محتوای نمک زیاد در بدن می‌تواند به کم آبی منجر شود. به این دلیل که نمک موجود در بدن فقط در آب حل میشود.


فشار خون بالا در اثر مصرف نمک در نوزادی

مصرف بیش از اندازه از نمک باعث افزایش فشار خون کودک میشود. تحقیقات نشان می‌دهد که اثر نمک در افزایش فشار خون در نوزادان قوی تر و بیشتر از بزرگسالان است.  فشار خون بالا نیز، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در آینده افزایش میدهد.


چگونه از مضرات نمک برای کودکان جلوگیری کنیم؟

به عنوان والدین باید مراقب غذایی که به کودکان می‌دهید، باشید و همیشه برچسب مواد غذایی را بررسی کنید تا محتوای بالایی از نمک و شکر نداشته باشند. یادتان باشد که علاوه بر نمک، افزودن شکر نیز به غذای نوزادان ممنوع است؛ زیرا خطر پوسیدگی دندان و احتمال ابتلا به دیابت را در سال‌های بعد زندگی افزایش می‌دهد.

غذاهای که به طور طبیعی حاوی سدیم هستند، مانند محصولات لبنی، سبزیجات و میوه ها. شیر مادر و شیر خشک دارای مقدار مناسبی سدیم برای کودک شما هستند. محدود کردن مصرف نمک برای نوزادان گام مهمی در ارتقای سلامت آن ها است. با انتخاب غذاهای طبیعی و غنی از سدیم و پرهیز از افزودن نمک، می توانید به نوزادان خود کمک کنید تا به طعم غذا های سالم عادت کنند و از مشکلات سلامتی در آینده جلوگیری کنید.

همانطور که پیش از این گفتیم، شما میتوانید مقدار کمی نمک از یک سالگی به بعد به غذای کودک خود اضافه کنید. برای جلوگیری از مضرات و عوارض نمک در غذای نوزاد، پیشنهاد ما استفاده از نمک آبی یا نمک صورتی به جای نمک سفید و تصفیه است. محتوای سدیم این نمک‌ها کمتر از نمک سفید تصفیه بوده و سالم‌تر هستند.


چگونه بفهمیم که کودک نمک زیادی خورده؟

کودک هنگام مصرف غذای شور تشنه تر از حد معمول به نظر میرسد. در موارد بسیار نادر، نوزادی که نمک بیش از حد مصرف کند، به هایپرناترمی یا جریان بیش از حد سدیم در گردش خون مبتلا می‌شود. در صورت عدم درمان، هایپرناترمی، احساس تحریک پذیری و بی‌قراری نوزاد بیشتر شده و حتی منجر به خواب آلودگی، بی حالی و در نهایت کما و حتی مرگ شود.

تشخیص اشکال خفیف هیپرناترمی در نوزادان بسیار دشوار است. تشنگی شدید و بافت خمیری یا مخملی پوست اشکال خفیف هیپرناترمی میباشد و در صورت مشاهده این علائم سریعا به اورژانس کودکان مراجعه کنید. قبل از این اتفاق دلیل تمایل کودک به مصرف نمک را نیز بررسی کنید.


خرید و قیمت نمک صورتی و آبی اصل از فروشگاه راک استایل

در این مقاله متوجه شدیم که افزودن نمک به غذای نوزاد چه عوارضی دارد. بهترین و سالم‌ترین نمک مصرفی برای کودکان و بزرگسالان، نمک‌ صورتی و نمک آبی است. می‌توانید همین الان به فروشگاه راک استایل به نشانی Rockstyle.ir مراجعه کرده و نمک موردنظر خود را سفارش دهید. همه محصولات فروشگاه راک استایل اصل هستند و بنابراین با خرید از این فروشگاه مشکلی بابت تقلبی بودن نمک ها نخواهید داشت.

برای خرید و قیمت نمک صورتی اصل کلیک کنید.

برای خرید و قیمت کریستال نمک آبی اصل کلیک کنید.

khashayar
ارسال دیدگاه